Archive for the Quoete-licious Category

10 Mutiara Kata Untuk Orang Malas & Orang Yg Sabar

Posted in Quoete-licious with tags , , on 12/11/2012 by Cik Mata Hati

1. “Lidah orang pemalas, tidak pernah malas” – Thomas Fuller

2. “Sesiapa tidak pernah kisah dengan perutnya, dia sangat kisah dengan hal yang lain” – Samuel Johnson Teruskan membaca

Peribahasa Bola Sepak

Posted in Funnyricious, Quoete-licious with tags , , on 23/10/2012 by Cik Mata Hati

1) Stadium yang tenang , jangan disangka tiada mercun .
2) Piala liga super di negeri org , Piala malaysia di negeri kita.
3) Dimana padang dipijak , Di situ bola dikontrol .
4) Masuk stadium memekik , Masuk padang menjerit .
5) Sedikit-sedikit kad kuning, Lama-lama jadi kad merah .
6) Yang dikejar offside , Yang dikendong out !
7) Hendak seribu gol , Tak hendak seribu bolos !
8) Bagai pengadil lupakan wisel .
9) Alang-alang mengasari lawan , Biar sampai kena buang padang !

Sources : Himpunan Lawak Sengal

Kalau Alah Bisa, Tegal Biasa camne pulak?

Huhu!

10 Mutiara Kata Pecinta

Posted in Quoete-licious with tags , , , , , , on 13/01/2011 by Cik Mata Hati

Saya ada terjumpa sebuah buku yang mengandungi 7000 Mutiara Kata daripada ahli-ahli philosophy seluruh dunia. Di sini saya list down kata-kata pepatah favourite saya!

1. “Cinta tidak menyedari kedalamannya hinggalah menjelang saat perpisahan” – Khalil Gibran

2. “Apabila semua lelaki tahu fikiran wanita, mereka menjadi 25 kali lebih berani” – Alfonso Karr

3. “Seorang suami yang bijaksana, serupa dengan nakhoda kapal semasa angin ribut, dia menurunkan layar, menunggu, berharap , sedangkan angin ribut bukan penghalang baginya supaya tetap mencintai laut” – Andre Maurios

4. “Biasanya orang percaya cinta pertama itu adalah cinta terakhir, namun cinta terakhir itulah adalah cinta pertama bagi memasuki alam perkahwinan” – Sidney Smith

5. “Pelajaran paling penting dalam hidup adalah memahami orang tolol pun kadang-kadang bersikap bijaksana” – Winston Churchill

6. “Di Amerika, Presidennya memerintah selama empat tahun, akhbar memerintah selama-lamanya” – Oscar Wilde

7. “Sifat pelupa yang agung adalah melupakan segala sesuatu yang menyakiti” – David Simmons

8. “Seorang lelaki lebih berasa bahagia bersama wanita yang tidak dicintainya” – Oscar Wilde

9. “Orang yang lemah ragu-ragu sebelum mengambil keputusan, orang yang kuat akan ragu-ragu selepas itu” – Karl Krauss

10. “Sejak adanya dunia ini, lelaki menyempurnakan banyak hal tetapi wanita hanya selalu berusaha menyempurnakan satu hal sahaja, iaitu dirinya sendiri”- Henri Meilhac

Shakira – “She Wolf”..memang macam wolf!

Posted in Quoete-licious on 29/09/2009 by Cik Mata Hati

Lucah or artistik? You define it.

Mv Sudirman – Balik Kampung! Camat Ari Raya

Posted in About Cik Mata Hati Je, Quoete-licious on 20/09/2009 by Cik Mata Hati

Assalamualaikum semua!

happyeidmubarakbygoogoomr7

Salam aidilfitri dan maaf zahir & batin kalau pernah terkecikkan hati, terkurang or tersilap pada sesiapa yang mengenali saya.


Di kesempatan waktu yang ada ni (coz kekurangan masa sangat2) saya nak berkongsi Mv Sudirman – Balik Kampung sebagai pengganti diri di pagi raya buat pembaca-pembaca blog yang prihatin.

~~Kenapa Sudirman kelihatan seperti MJ di mataku?~~ huhuhu!

Enjoy ya!

Wassalam.

P/s : Tahun pertama beraya dengan si dia?  =)

AbdullahAmran Official Page

When Left-Brained Starts Writing