Bond – Skyfall (review), Bolehlah… tido!

Hari ni cuti, so Mr Husband is obliged to bring her wife outing, jalan-jalan cari makan, shopping and tengok movie. Lepas tengok behind the scenes citer “My name is Bond, James Bond” ni macam bes jadi kami pun belilah tiketnyer.

Synopsis cenggini :

Bond’s loyalty to M is tested as her past comes back to haunt her. As MI6 comes under attack, 007 must track down and destroy the threat, no matter how personal the cost.

Tiket for 1 seat RM14, so kalau dua dah RM28. Nak tahu berbaloi ke tak tengok citer ni meh tengok review yang aku tulis ni. Kalau tak nak spoil mood saspens korang tengok movie ni, baik jangan baca and scroll post ni sampai bawah ok?

Review:

Citer ni berbaloi untuk bayar RM14 kalau kau expect dan suka untuk stay lama dalam wayang dan tengok babak meleret-leret. Banyak jalan citer di drag dan didrag sampai kau rasa ‘ala bila nak habis ni!?”. Mula-mula start citer ni quite okaylah tetiba ada pursuit, kejar mengejar siap ada scene Audi tercampak kena himpit dengan keta drive by awek a.k.a partner and scandal gelap Bond ni.

Masa tu berdebor lah jugak kan sebab nak tahu what happen next. Sampailah part minah ni tertembak Bond dan menyebabkan Bond’ ni disangka mati oleh M16 (organisasi perisikan diorang). Jadi orang yang bagi arahan untuk tembak tu kenalah tuduh sebab bagi arahan tak bertauliah.

Okay, pastu masa Bond ‘disangka’ mati, ada lah bad guy ni pi hack komputer ‘M’ bos besar M16 ni yang reveals identity agent-agent M16 all over the world. Motif? Sebab dia bengang ngan minah ni. So, plot citer James bond ni all revolves around this big boss named M lakonan Judi Dench.

Bond ni lepas dah kena tembak cam tak power sangat compared tu dulu. Pergi test pun fail. Dalam hati dia bengkak sikit sebab bos dia bagi arahan suh tembak. Tapi sebab die loyal kat M16 dia pun baliklah report duty. Jadilah episod ‘resurrection’ Bond nak pi tangkap bad guy ni sampailah dapat tangkap pastu terlepas sehingga Bond lari dengan bos besar dia balik ke tempat childhood Bond ni kat Skyfall, Scotland.

Pastu…jeng jeng jeng… tembak..letup..jatuh dalam air.. kejar lagi.. (yang peliknya takde sorang pun agent-agent dari M16 yang ramai tu datang tolong Bond, dengan bos besar dia dengan penjaga ladang dia yang mati-matian lawan ngan bad guy ni).

Then…the end…

Senang citer, boring..tak mencabar, and script writer dia can do better than this. Okay? Sakit pinggang dok dalam pawagam tunggu bila nak habis. Rasa beli DVD lagi berbaloi sebab boleh tengok kat umah, guling-guling, masak megi kejap sambil tengok citer ni.

Nasib baiklah part action dia tak begitu membosankan sangat.. What do you think?

3 Respons to “Bond – Skyfall (review), Bolehlah… tido!”

  1. Abdullah Amran Says:

    bond la sgt kn

  2. abdullahamran Says:

    best action, but slow plot..hehe

  3. Cik Mata Hati Says:

    yup.. drag..

Your comment will reflect your IQ, so it better be wise. Anything that contain harsh word will automatically be sent to spam. TQ Wordpress. U make my day! Hehe! -Sabar itu Separuh Dari Iman-

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s