Copy Paste Blog Orang Je Sebab Malas Taip

Menghadapi masalah sama seperti Hanis Zalikha.

Ini copy paste dari blog beliau.

“Inilah follow-up entry nak memanjangkan cerita. Kan I was telling you how my lidah tak coordinate dengan niat jahat, jadi dia selalu taknak tolong I dalam situasi yang memerlukan I menipu. Sobs. Sebenarnya bukan lidah saja yang begini. Tangan pon same. Hari tuh teman Liana Khairul pergi gym sebab dia boleh bawak satu guest on weekend.
Pastu orang counter tuh suruh lah I isi nombor talipon (supaya dia boleh kacau setiap 3jam nak paksa join membership gym dia). Bisikan hati dah warning-warning, tangannnn, kau better tulis nombor tipu. Tukarkan digit 0 kepada 3, tukarkannnn! Pastu tangan degil oh, sampai bisikan hati jadi jeritan batinku pon dia taknak ikut. Dia tulis juga nombor talipon yang betul. Sigh.
Mama selalu kata “Hish, Hanis nih tak reti nak tipu”. Eh merungut plak mak aku nih, bukan ke nilai murni tu? Sebab kalau dia merajuk ngan Daddy dia takleh harapkan I nak komplot sekali. Contohnya,“Nanti cakap je kat Daddy, Mama tengah tidur” “Ha? Nak cakap camner?” “Cakap jelah, ikut jelah ayat tuh” “Tapi Mama tak tidur” “Eh ko ni…”
 
I don’t think my honesty is a problem (eventhough it clearly has not helped me in some situations). Kadang-kadang memang ada niat nak menipu tapi yelah, susah jugak kalau lidah ngan tangan aku nih ni ada mind of its own -_- .
Tapi dah memang jenis yang tak menipu or berselindung-selindung. Walaupun sampai jejaskan kredibiliti sendiri, “Weh kau kat ne” “Jap aku baru nak pakai seluar”. Malangnya orang yang terlalu jujur sebenarnya ada satu masalah yang psychologically kita panggil perceptual distortion khususnya ‘projection‘, di mana dia ingat semua orang jujur cam dia. Senang kena tipu.
Kehampaan bila dia kena tipu, tak sama dengan orang lain sebab dia first, dia tak expect. Secondly, dia tak paham. Dia rasa “Why would anybody lieeeeeeee?”
 
“When you tell the truth, it becomes a part of your past.
When you lie, it becomes a part of your future”
P/s: Kalau nak tahu lebih click sini —->>> “Kategori Orang Bercakap”

Your comment will reflect your IQ, so it better be wise. Anything that contain harsh word will automatically be sent to spam. TQ Wordpress. U make my day! Hehe! -Sabar itu Separuh Dari Iman-

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s