Needle Trauma!

Kaki saya baru lepas operation bcoz terpijak ‘something’ di karpet dan tindakan refleks saya mematahkannya dengan kaki saya.

dsc029401

Tarikh hari itu, 7 Januari 2009, hari Rabu, my home, pukul 2 petang. Sakit sangat tapi abaikan saja sebab ingat tu hanya selumbar. Yelah, cuba-cuba jugak nak korek tapi nampak warna coklat seakan-akan kayu. Lepas nak korek-korek kaki tapi tak dapat-dapat jugak, I biarkan before terlelap sampai malam. Bangun-bangun je badan dah terasa panas dan bersin tak henti-henti.

Before xray, I tak tau ada/ tak ada apa dalam tu, so tak mau mengada-ngada sangat I pun gi kelas hari Jumaat tu. Tapi, masa last class dengan Puan Roseleena (BEL) I tak tahan n nak gi Klinik Uitm by bus.  She stopped me and sent me there. Thanks Ma’am!!

Sewaktu Xray barulah tahu rupa-rupanya ada jarum patah tertinggal dalam tapak kaki kanan. Patutlah sakit yang teramat. Macam kena sengat tebuan. (As if I pernah kena pulak!!).  Setiap kali kaki melangkah terasa macam pijak jarum. No wonder I perasan ada sebahagian jarum patah lagi terpacak kat karpet selepas kembali memeriksa tempat “accident”.

Doktor marah saya sebab kuat sangat nak tahan sakit tu sebab sepatutnya saya pergi klinik dalam masa 24 jam, supaya mereka boleh inject Tetanus to prevent kancing gigi dan keracunan darah. Bila dah lepas 24 jam, what should they do now? Cepat-cepat doktor suruh I naik ambulans diorang n sent me to the hospital. Masuk wad la jawabnyer…

Boring benor dok dalam wad tu sorang-sorang. Nak berjalan-jalan..kaki plak MC. Diiiringi bunyi siren ambulans, gagak-gagak, merpati, kipas yang berpusing-pusing cam nak runtuh, ketawa dan tangisan pelawat-pelawat yang lalu lalang. Haii…orang sihat pun boleh jadi sakit tau!

dsc02942So anda tahu apa saya buat untuk menghilangkan bosan? Apa lagi M E K A P – mekap!! Hahaha! Dok atas katil sorang-sorang tak ada benda nak buat, so I main mekap plak! Orang tengok dari atas sampai  bawah cunnn je, tapi  rupa-rupanya jalan naik wheel chair.

Maybe dalam hati diorang OKU rupanyer perempuan ni (dioranglah fikir bukan I) Haha! Do I look like I care? Dan one of my best friend forever sangat menyokongnya!! Don’t care about people as long as you’re happy, buat je!! I know he doesn’t want me to think much about the pain.

Hurm.kesan painkiller masih ada lagi. 10/1/1009, selepas team operation solat Maghrib I pun ditolak masuk ke operation theater. Trauma dengan injection bius separuh badan kat my right foot still terawang-awang dalam fikiran.

Menjerit-jeritIah jugak masa inject kat kaki tu macam orang kena rogol.  Yelah dia inject kat tapak kaki tu, dan tak tahu siapa yang silap apabila needle jarum bius tu tertekan jarrum patah semakin dalam ke tulang. I’m only human not bionic or bela hantu raya ok! Nasib baik kaki sebelah tak tertendang doktor! Bila  bius dah mula berkesan, I rileks je dan asik ketawa terbahak-bahak dengan doktor yang sangat kelakar.

dsc02960Haii..orang kalau dengar kat luar dia ingat kitorang buat ape la kat dalam tu..tadi jerit-jerit, sekarang gelak-gelak!! I can see they use something like tweezer to pull the needle out from my bone.  Haha! P E R L A H A N – L A H A N    M E R E KA  T A R I K….. dan alhamdullilah jarum tu keluar jugak. Ish,rasa seriaulah bila tengok mana-mana jarum sekarang ni.

Masih tertanya-tanya apa nak dibuat dengan MC 16 hari. Ahh..persetankan saja MC ni. Saya  makin sedar, jika orang sekadar tengok saya tanpa mengenali siapa sebenarnya saya, mereka pasti fikir yang saya seorang manusia yang individualistik, perahsia, serius  dan  sombong.

Apabila sudah mula kenali saya pula mereka katakan saya ini seorang yang peramah, banyak cakap, ceria dan  manja. Sebenarnya, mereka tidak salah. Saya adalah kedua-duanya. Apabila saya berseorangan saya seperti karakteristik yang pertama, bukan sombong tapi mendiamkan diri untuk berfikir.

Manakala apabila bergaul saya menjadi personaliti yang kedua. Jadi anda takkan tahu siapa saya, masalah saya, perasaan saya sebenar-benarnya melainkan kamu benar-benar rapat dengan saya seperti bayang-bayang.

Mungkin itu salah satu sebab mengapa orang tidak sedar yang sebenarnya saya terguris dengan sikap mereka atau saya sedang hadapi masalah. Ahh..shut up, drugs painkiller ni overdose kot..sentimentallah pulak! Sebelum saya merapu lagi, baiklah anda buang masa dengan mendengar lagu yang sedang saya ulang-ulang dengari.

P/s : Thanks to my sis, Angah yang tolong saya di hospital. Thanks mum for the KFC. Thanks dad for the clothes. Thanks to Fazrah, Kin n Shil yang tolong uruskan matters di Fakulti.

4 Respons to “Needle Trauma!”

  1. kuatnya kamu pijak?

    kamu orang utara ya? ada perkataan seriau di sana, hehe

  2. Cik Mata Hati Says:

    bese la..
    mak kami org alor setaq..hihi

  3. azrul Says:

    pergh..seriaunyee aku..terengat mase sem 1 pre law dlu..aku terjun dr atas katil double decker n trpijak charger paan yg ‘terlentang’ kat atas lantai..sbb mamai aku pon x trase sakit..bile jln aku terase tinggi sebelah..rupe2 plag charger paan da tlekat kat kaki aku..ala..cam plak yg masok kat soket die tuh…huhuhuhu..time tu baru aku rase sakit..kene plak one of the ‘btg’ plag tu bengkok so..meraung la aku mencabut plag yg tlekat kat kaki aku..sampai bdarah2..hahahaha..juz bkongsi..huhuhu..=P

  4. Cik Mata Hati Says:

    gle sakit tu… ksian.. sme la cm aku. ;p

Your comment will reflect your IQ, so it better be wise. Anything that contain harsh word will automatically be sent to spam. TQ Wordpress. U make my day! Hehe! -Sabar itu Separuh Dari Iman-

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s