Berpindah Ke www.ilaniwahed.com

Posted in About Cik Mata Hati Je, Ilanicious on 28/12/2012 by Cik Mata Hati

Untuk semua reader and follower blog ilani88.com di WordPress, aku dah officially berpindah ke blogger —>> Ilaniwahed.com starting from 6th Disember 2012.

Downloads

Kenapa?

1. Senang nak customize template, layout, widget and everything

2. Lagi banyak available widgets.

3. Senang nak update post. Di hujung jari jer

4. Senang nak belajar tutorial bila nak letak menda-menda baru sebab blogger.com lagi banyak tutorial available dan lebih ramai orang guna. Continue reading

Tips Kecantikan Wanita – Estrogen & Progesterone

Posted in Beautylicious dengan label , , , on 26/11/2012 by Cik Mata Hati

Ramai wanita cuba kelihatan cantik tetapi kecewa sebab penampilan masih nampak teruk dan tidak terurus. Kenyataannya ramai yang terlupa mengenai sains hormon “kecantikan” yang sebenarnya terdapat sendiri dalam badan seorang wanita.

Hormon wanita terdiri dari dua jenis hormon iaitu Estrogen dan Progesterone which both are mainly produced in the ovaries along with a small quantity of testosterone (androgen – male sex hormone). Terlalu banyak satu hormon atau lain-lain boleh membawa kepada masalah perubatan.

Sebelah kiri gambar wanita mengalami masalah Estrogen Dominance dan  sebelah kanan selepas hormon seimbang

Hormon estrogen dan progesterone ini hendaklah pada paras yang seimbang dalam badan seorang wanita. “Estrogen” tidak wujud dalam badan perempuan sebenarnya. Estrogen adalah satu istilah yang luas yang biasanya digunakan untuk menangani tiga estrogen yang terdapat dalam tubuh manusia. Tiga bentuk estrogen adalah: Continue reading

Pepatah Hari Ini

Posted in Inspira-tious dengan label , , , on 25/11/2012 by Cik Mata Hati

“Adalah tidak mustahil orang yang paling kita benci sekarang adalah kawan karib kita suatu waktu dahulu”

P/s : Hati-hatilah memilih kawan. I’ve been there, done that.

Baca : “Ish Suami Kite Ni”

Liow Meow; “Hidup Seekor Patung”

Posted in About Cik Mata Hati Je, Creative Image-ious dengan label , on 23/11/2012 by Cik Mata Hati

Hai aku Liow Meow, singa kucing yang terbantut tumbesarannya. Hari ni aku akan tunjukkan my life bertajuk “Hidup Seekor Patung”.

“Haiii..satu hari aku tido ni.. huarghhh time to wake up!!..” Continue reading

Follow Twitter @Ilanicious

Posted in About Cik Mata Hati Je, Ilanicious dengan label on 23/11/2012 by Cik Mata Hati

Hi uols..

Orang lain dah lame main twitter aku baru nak buat twitter. Untuk korang yang nak follow, silakan follow @ilanicious.

Ada satu je name ni kat twitter. Kalau malas search, sila follow kat sebelah panel kanan ni —————————>>>>

Okay..jumpe di sana..di sana..di sana…!

AbdullahAmran Official Page

When Left-Brained Starts Writing

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 321 other followers